Câte locuri scoate la concurs UMF Cluj la admitere
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că la admiterae pentru anul universitar următoe candidaţii pot opta pentru o singură modalitate de admitere. Astfel, unicul criteriu de selecţie îl reprezintă nivelul pregătirii profesionale a candidaţilor. Accesul la studiile UMF la nivel de licenţă , se realizează după cum urmează pe baza unui examen de admitere, care se va desfăşura în data de 25 iulie 2018. Examenul de admitere constă în probă scrisă şi se desfăşoară în limba română, după sistemul „grilă”. Durata probei este de 2 ore. Un alt criteriu este evaluarea performanțelor școlare și a realizărilor personale ale candidaților. În acest caz, pot fi accesate doar locuri cu taxă, aceasta din urmă fiind de 6.000 de euro anual.
Înscrierile se pot face în perioada 16 - 20 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 25-26 iulie. Pentru examenul de admitere de anul acesta au fost scoase la concurs 626 de locuri bugetate, 5 locuri pentru candidaţii rromi, 19 pentru candidaţii din mediul rural şi 318 de locuri cu taxă.
Un alt criteriu este, de asemenea, evaluarea performanţelor şcolare şi a realizărilor personale ale candidaţilor. Pot aplica pentru înscriere la studii cetăţenii români, ai altor state membre ale UE, ale SEE, cetăţenii Confederaţiei Elveţiene sau ai statelor terţe. Pentru anul acesta au fost scoase la concurs 495 de locuri. Perioada de depunere/recepție a dosarelor este cuprinsă între 2 mai şi 30 iulie. Rezultatele vor fi afişate cel târziu în data de 1 august 2018. Pot fi accesate doar locuri cu taxă. Taxa de şcolarizare este de 6.000 de euro pe an.
De asemenea, conform Metodologiei privind școlarizarea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România, aceștia pot beneficia doar de locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă. Metodologia este publicată pe site-ul universităţii la
secţiunea Admitere 2018 – Români de pretutindeni. Pentru anul universitar 2018-2019, candidaţii care fac parte din această categorie vor
avea la dispoziţie 5 locuri. Perioada de înscriere este, în acest caz, cuprinsă între 2- 13 iulie, publicarea pe site a listelor provizorii cu candidații declarați admiși, în 23 iulie, depunerea contestațiilr în 24 iulie, iar transmiterea dosarelor către Ministerul Educației Naționale – 25 iulie - 10 august.
Pe perioada admiterii universitatea asigură cazarea în cămine a candidaţilor care solicită acest lucru, la preţuri între 25 - 30 lei/noapte, în funcţie de numărul de paturi din cameră.
Recomandari
Post new comment
Comentarii
Foarte trist ca din ceea ce scolarizeaza Clujul ( si toate centrele universitare nu doar Clujul ) , la toate facultatile, egal, tzara asta nu asigura locuri de munca studentilor, masteranzilor sau doctoranzilor, nici la 5% din ei ( chiar si sefi de promotie sa fie ) si tinerii sunt nevoiti sa isi ia lumea-n cap , sa plece din aceasta tzara sa se duca cat vad cu ochii, sa muneasca pentru altii, sa le duca alora inteligentza si plusvaloarea pe care Romania sistematic o pierde efectiv . Importam in schimb pakistani, afgani, sirieni, africani... etc. etc. etc. pe care sa-i tinem pe banii nostri publici .
In Romania, desfiintzam tot, radem unitatile de productie si inafara de taxi si comertz, nu mai face aproape nimeni, nimic . Bravo Romania ! Felicitari !