Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP

Gomboți cu Prune

Vineri, 31 Aug. 2012, 11:57
1
9299

Gomboți cu Prune

Nu ştiu voi cum sunteți, dar noi când am văzut prunii cu crengile ȋncărcate şi lăsate ne-am adus aminte instant de gomboții cu prune şi scorțişoară ai bunicii.

gomboti cu prun
Galerie Video: 
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Aşa că am dat un telefon rapid, i-am cerut rețeta şi ne-am pus pe treabă. A ieşit o minunăție: gomboți calzi, gumoşi, mirosind a scorțişoară şi cu mijlocul suculent şi acrişor. Ce-ți poți dori mai mult?

 

Ingrediente:

300 g cartofi (4 cartofi medii)
100 g făină
2 linguri ulei
1 ou
400 g prune
zahăr
sare
scorțişoara
50 g pesmet

 

Mod de preparare:

Fierbem cartofii ȋn coajă  apoi ȋi mărunțim cu furculița şi adăugăm uleiul. După ce se răcesc, adăugăm făina şi oul şi amestecăm până la omogenizare. Aluatul e puțin moale şi lipicios, la prelucrare va avea nevoie de multă făină.
Spălăm prunele , le tăiem ȋntr-o parte, scoatem sâmburii şi le umplem cu zahăr şi scorțişoară.
Ȋmpărțim aluatul ȋn 2 părți şi le ȋntindem pe rând. Tăiem pătrățele şi aşezăm ȋn mijloc câte o prună, apoi ȋl ȋmpachetăm şi formăm bile. Bilele se dau prin făină şi se aşează pe o tavă ȋn care am presărat făină (altfel se vor lipi).
Punem 2 l de apă la fiert şi 1 linguriță de sare, iar când clocoteşte punem toți gomboții ȋn cratiță, ȋnvârtind cu spumiera pentru a nu se lipi de fund. Lăsăm să fiarbă pe foc mic 12-15 minute cu capac, iar când sunt gata se ridică la suprafață.
Ȋn timp ce fierb prăjim pesmetul, scorțişoara şi zahărul ȋn puțin ulei, iar când sunt fierți gomboții ȋi trecem prin amestecul de pesmet.

Voteaza articolul
5 / 5 (4 voturi)

Post new comment

Comentarii

gombotul e mincarea mea preferata , in loc de prune se poate face si cu magiun de prune [lectar] mai consistent /

gombotul e mincarea mea preferata , in loc de prune se poate face si cu magiun de prune [lectar] mai consistent /

Adaugă comentariu nou

Inchide